Нове на сайті
Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Головна / Сергій та Тетяна Дзюби. Відомі на увесь світ чернігівські митці / До світла. Вибрані листи письменнику Сергієві Дзюбі з 1992 року до наших днів (рукописні та електронні)

До світла. Вибрані листи письменнику Сергієві Дзюбі з 1992 року до наших днів (рукописні та електронні)

До світла. Вибрані листи письменнику Сергієві Дзюбі
з 1992 року до наших днів (рукописні та електронні). –
К. – Чернігів: Міжнародна літературно-мистецька Академія
України, Чернігів: Десна Поліграф. 604 с. : 24 с. іл.
ISBN 978-617-7833-05-4

УДК 821.161.2

Вперше оприлюднено прилюднено близько тисячі листів письменникові исьменникові Сергієві ергієві Дзюбі, які нині зберігаються в його особистому фонді у Державному архіві Чернігівської області. Впродовж десятків років відомому українському поетові, перекладачеві, журналістові, прозаїкові, автору творів для дітей, радіоп’єс, популярних пісень, рецензій, гумору та пародій, президенту Міжнародної літературно-мистецької Академії України (яка об’єднує людей із 55 держав)Сергію Вікторовичу Дзюбі пишуть знані письменники,перекладачі, науковці,митці з усього світу. Щоб усі їх оприлюднити,знадобилося б буквально сотні товстих томів. Втім,навіть така книжка вибраних листів дає великі уявлення про життя і творчість не лише Сергія Дзюби, а й багатьох видатних і відомих діячів сучасного літературного процесу з різних країн. Причому це –не якийсь складний науковий трактат,а захоплююче і легке чтиво, яке справді цікаво читати – і не тільки письменникам.
Отже маємо своєрідну історію сучасної української літератури в листах. Попри всі прогнози скептиків, один із найулюбленіших жанрів світової літератури – епістолярний –не просто залишається, а демонструє свої чудові, неповторні приклади в Україні.
В оформленні цієї книжки використано роботи відомого українського художника Генрі Ягодкіна «Аскеза»та «До світла» (на обкладинках)

Листи Сергієві Дзюбі –
упорядкував Дзюба С. В., 2019