Нове на сайті
Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Головна / Без категорії / Наталка Полтавка, фільм (1978)

Наталка Полтавка, фільм (1978)

Українська дівчина Наталка, дочка бідної вдови Терпелихи, сумує за своїм коханим Петром, який шукає для себе і Наталки щасливу долю на чужині. Одного разу у будинок Терпелихи приходить виборний, щоб посватати її за місцевого пана…

Режисер: Родіон Єфіменко

У ролях: Наталія Сумськая (Наталка), Наталія Наум (Терпилиха), Лев Перфілов (Возний), Федір Панасенко (Виборний), Анатолій Матешко (Петро), Лесь Сердюк (Микола)

Співають: Марія Стефанюк, Віра Любимова, Володимир Скубак, Владлен Грицюк, Анатолій Солов’яненко, Олександр Чепурний Хори у виконанні Державного академічного українського народного хору ім.Г.Вірьовки.

Грають: Заслужений симфонічний оркестр Держтелерадіо УРСР, диригент В.Гнєдаш Фонограми записані в Республіканському Будинку радіо та звукозапису Л.Бильчинським.

Екранізація твору І.Котляревского про розлуку дівчини з коханим-бідняком та одруження з осоружним багачем. Зйомки проводилися у Київському та Переяслав-Хмельницькому музеях народної архітектури і побуту УРСР. Наталка Полтавка — п’єса, написана Іваном Петровичем Котляревським у 1819 році під впливом української вертепної, шкільної драми, інтермедій 18 століття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *