Нове на сайті
Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Головна / Дистанційне навчання / Микола Гоголь. Тарас Бульба. Вправи з ресурсу LearningApps.org

Микола Гоголь. Тарас Бульба. Вправи з ресурсу LearningApps.org

Завдання спрямовані на засвоєння та розуміння учнями змісту твору, його художніх деталей. Питання вікторини допомагають глибше зрозуміти характеристику образів, мову та риси характеру персонажів, ідейно-художній зміст твору. Кожна вікторина мітить 20 питань за послідовно вказаними частинами із 4 варіантами відповідей. Таким чином, вікторини охоплюють аналіз усього твору.

Прочитати повністю Микола Гоголь, “Тарас Бульба” https://ukrland.in.ua/archives/2750

Вікторини (подані у кінці сторінки)

  • Тарас Бульба. Розділи 1-4
  • Тарас Бульба. Розділи 5- 7
  • Тарас Бульба. Розділи 8-12

Огляд творчості М.В. Гоголя. Ціла наука під назвою “Гоголезнавство”

М.В. Гоголь залишив помітний слід у розвитку не тільки української, а й світової літератури. Вже понад півтора століття творча спадщина митця є предметом пильної уваги як у вітчизняному, так і в зарубіжному літературознавстві. Починаючи від 1990-х років гоголезнавство виокремилося як один із напрямків літературознавства, в межах якого здійснюються різновекторні дослідження. У сучасний період його розвитку не тільки видаються в повному обсязі художні тексти, щоденники, листування М.В. Гоголя (повні зібрання творів російською та українською мовами), але й переглядаються усталені підходи до творчості письменника, здійснюється пошук нових методів осягнення його спадщини. За словами П. Михеда, «сучасне гоголезнавство – своєрідна культурологічна лабораторія, де відбувається апробація різних наукових методик… Творчість Гоголя і його життя – це своєрідні культурні тексти, що дають багату поживу для гуманітаріїв різних профілів» [5, с. 203]. Проте літературна спадщина М.В. Гоголя до цього часу досліджена нерівномірно. Серед творів письменника, до яких найчастіше звертаються дослідники, відзначимо збірки «Вечори на хуторі біля Диканьки» та «Миргород», поему «Мертві душі» та п’єсу «Ревізор», петербурзькі повісті, а з середини 90-х років ХХ ст. – «Вибрані місця з листування з друзями».

Так, дослідженню «Вечорів на хуторі біля Диканьки» та питанням їх рецепції у ХІХ ст. присвячено ряд статей Н. Жаркевич, зібраних у книгу «О Гоголе (Н.В. Гоголь глазами ХХ века)» (2009). До неї також увійшли праці про ніжинський період біографії письменника, становлення його історичних поглядів, а також про гоголіану часопису «Київська старовина»

Докладніше ознайомитися із статтею ТВОРЧІСТЬ М.В. ГОГОЛЯ В СУЧАСНОМУ НАУКОВОМУ ДИСКУРСІ можна за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *