Нове на сайті
Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Головна / Виховна робота / Чому потрібно мити руки

Чому потрібно мити руки

чому потрібно мити рукиПрофілактика кишківникових захворювань.

Чому потрібно мити руки. Захворювання від брудних рук. Гігієна рук у дітей: навички правильної гігієни рук

Всім нам подобається красиво одягатися, бути охайними і акуратними, щоб зовнішній вигляд ні в якому разі не зіпсував нашу репутацію. А чи так ретельно Ви підходите до чистоти Вашої шкіри? Якщо Ви подумали, що зараз мова піде про необхідність регулярного миття тіла, то не зовсім праві. Хочеться обговорити питання регулярного миття рук, тому що від того, наскільки ретельно Ви підходите до питання гігієни, залежить багато в чому загальний стан Вашого здоров’я.

Існує безліч захворювань, яких можна уникнути, якщо вчасно помити руки (або хоча б протерти вологою серветкою дезінфікуючої). Одне з таких захворювань в простолюдді називається «хворобою брудних рук», а в медицині – на дизентерію. Черевний тиф, гепатит, холера – всі ці хвороби також є результатом поганого миття рук. Безліч людей потрапляють до лікарень саме через свою халатність, забуваючи вчасно помити руки перед прийомом їжі.

Питання гігієни не може бути проблемою однієї людини. Крім його бажання, він може стати розповсюджувачем важких захворювань в колі сім’ї, близькі та рідні знаходяться поблизу «бруднулю» в небезпеці. Кишкові інфекції здатні вразити одразу все сімейство, а не одну людину. Питання гігієни рук стоїть особливо гостро в підприємствах громадського харчування, дитячих установах. До працівників даних закладів застосовуються підвищені вимоги, адже від того наскільки співробітники дотримуються правил миття рук багато в чому залежить здоров’я сотні дітей.

Під час епідемій безліч людей уникли захворювань саме тому, що вчасно і регулярно мили руки. Нам відомі достовірні відомості щодо того, який ефект справляє на мікробів проста дія – миття рук. Тільки уявіть собі, що мікроби гинуть протягом 10 хвилин, якщо їх помістити на чисту шкіру рук. А тепер увага тим, хто не любить мити руки! Мікроби на шкірі брудних рук зберігаються і продовжують жити в 95% з усіх випадків.

Не потрібно ставити собі нагадування на мобільному телефоні для того, щоб не забути помити руки. Постарайтеся зробити так, щоб цей процес був природним, без зайвих нагадувань. Виробіть у себе і своїх близьких звичку, навик. Якщо у Вас в сім’ї росте дитина, постарайтеся прищепити йому змалку навички особистої гігієни рук і поясніть, що перед тим як сісти за стіл необхідно ретельно вимити руки.

Давайте з’ясуємо, як йдуть справи з гігієною в наших школах. Тут дитина проводить більшу частину часу, часто навіть більше ніж в колі сім’ї. Якщо подивитись на можливості, які мають навчальні заклади, то картина вимальовується досить цікава. Частина шкіл має всі необхідні умови для того щоб діти містили свої руки в чистоті. У таких навчальних закладах на вході в їдальню стоїть ряд умивальників і електричних рушників, тут кожен учень має можливість помити руки перед їжею. Але є й інші навчальні заклади, де діти сідають за стіл з брудними руками з причини поганого технічного забезпечення школи. У таких школах їдальня має в своєму розпорядженні всього 1-2 умивальниками на декілька класів, про мило і рушниках тут і мови не йде.

Докладніше зі статтею можна ознайомитися тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *