Нове на сайті
Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Головна / Дитяча творчість / РОМАШКА (Легенда) (Сазоненко Денис, 5 клас, 2015р.)

РОМАШКА (Легенда) (Сазоненко Денис, 5 клас, 2015р.)

Колись у давнину була сонячна країна, у якій жило багато Намистинок. Вони одягалися у витончені наряди, збиралися на золотистій галявині, весело посміхалися, розповідали цікаві історії. Гарно і затишно їм жилося в такому краї.
Дуже любили Намистинки спостерігати, що ж цікавого відбувається у житті людей на Землі. Кожного ранку маленька намистинка Романа дивилася вниз на маленьку дівчинку Надійку. Дівча було веселим і доброзичливим. Надійка із легкістю придумувала казкові історії та розповідала своїм подружкам. Дівчинка часто дивилося на Сонце, її очі посміхалися, а Романі здавалося, що дівчинка посміхається саме до неї.
Ось і сьогодні Намистинка спостерігала за Надійкою. Раптом подув сильний вітер, який став здіймати у повітря листя, розкидати паліччя, закручувати у круговерті пісок. Насувалася велика і дуже темна хмара-чаклунка Застуда. Позаздрила хмара добрій вдачі та природній чарівності дівчинки, розгнівалася, випустила вогняні стріли блискавки, обурилася гуркотом грому, посипала величезними краплями дощу. Торкнулася Надійки зла чаклунка своєю рукою. Дівчинка вмить промокла, їй стало холодно, страшно, веселий настрій зник.
Наступного ранку Романа знову заглянула у вікно до Надійки. Дівчинка лежала в ліжечку і сумно дивилася у вікно. Їй було зле через застуду. Засмутилася Намистинка, пішла до батька Сонця просити поради, як допомогти.
Подумав батько та вирішив дозволити своїй доньці Романі піти на Землю допомагати людям. Одягнув він Роману в ніжно-білий наряд, подарував яскраво-жовту парасольку та наділив цілющою силою.
Подякувавши батькові, Намистинка стрибнула вниз. Парасолька підтримувала її у польоті. Здавалося, саме повітря, зачароване витонченістю та красою Романи, допомогло їй спуститися з Небес на Землю.
Намистинка швидко влетіла у відкриту кватирку кімнати Надійки, доторкнулася її гарячого лобика та вилікувала її.
Раптом тисячі блискучих іскорок злетіли віхтям у повітря – Романа раптом перетворилася у вишукану квітку Ромашку з яскраво-жовтою серединкою та білими пелюстками. Кожного ранку піднімає вона свою голівку до Сонця, виказуючи йому свою любов і повагу. З того часу прикрашає Ромашка собою Землю та допомагає людям долати хвороби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *